
Hedef Kitle: 9+ yaş
İçerik Dili:
Özet:
Tahmini Okuma Süresi: 2 dakika
Genç Sesler Projesi’nde 14-18 yaş aralığındaki gençler Kasım ayında bir gençlik forumunda bir araya geldiler. Bu forumda “Ailede, okulda ve internette çocuklar ve gençler için daha iyi, özgür ve güvenli yaşam! Ama nasıl?” sorusu üzerine tartıştılar. Ardından aynı gençlerle buradan çıkan mesajları yetişkinlere nasıl ulaştıracağımız üzerine düşündüğümüz iki günlük bir içerik üretim kampı yaptık. Bu kampta gençler, forumda çıkan mesajlardan ilham alarak uzmanların da desteğiyle aile, okul ve internet alanındaki mesajlardan ilham alarak dijital medya içerikleri ürettiler.
Ailede çocuklar ve gençler için iyi, özgür ve güvenli yaşam
Üretim kampına katılan gençlerden bir grup, ebeveynlerinin onları rahatsız eden tutumlarını ele alan bir video ile ebeveynlere seslenmek istedi. Dikkat çekici bir video hazırlamak isteyen gençler; özgür, iyi ve güvenli bir yaşam için ailelere önerilerine ve onlardan taleplerine yer veren bir içerik hazırladılar. Filmde, ekipte yer alan gençlerden birinin hazırladığı bir şarkı da kullanıldı.
Bu filmi hazırlayan 14-18 yaş arası gençler: Buğra Aydın Ayçin, Esma Demir, İrem Nur Arat, Seymen Gharib, Umut Yıldırım
Destek olan yetişkinler: Gözde Durmuş, Begüm Yaşar, Melike Gültekin
Okulda çocuklar ve gençler için iyi, özgür ve güvenli yaşam
Gençler okulda öğretmenlerin farklı tutumlarına değindikleri bir video hazırladı. Öğretmenlerinden duydukları cümleler ve duymak istedikleri cümleler üzerine düşündüler. Üretim kampı boyunca nasıl bir video hazırlayacakları üzerine çalışan gençler, video için bir storyboard oluşturdular. Yetişkinlerin de desteği ile videoya dönüşen içeriği seslendirdiler.
Bu filmi hazırlayan 14-18 yaş arası gençler: Nisanur Aktulum, Melek Fadıloğlu, Merve Seyhan, Tasabeeh Elsiddig, Pınar Maruf
Destek olan yetişkinler: Helen Sena Uzun, Cem Demirayak
İnternette çocuklar ve gençler için iyi, özgür ve güvenli yaşam
Gençler yetişkinlerin dijital medya konusundaki kısıtlayıcı tutumlarından rahatsız olduklarını belirttiler. Sonra yetişkinlerin neden bu konuda bu kadar çok endişelendikleri üzerine düşünmek istediler. Yeterince bilgi sahibi olmadıkları için çocuklara bu konuda yasaklar koymaya çalışıyor olabileceklerinden bahsettiler. Çocukların dijital dünyadaki haklarına dair onları bilgilendirmenin çözüme katkı sağlayabileceği konusunda netleştiler. Ebeveynleri bu konuda desteklemek için bir video hazırlayarak sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmaya karar verdiler.
Bu filmi hazırlayan 14-18 yaş arası gençler: Enes, Muhammet ve Yusuf
Destek olan yetişkinler: Gökçe Uysal, Mert Faik Aksoy, Suzanna Rona
Filmlerin erişilebilir hale getirilmesi için destek olan Erişilebilir Her Şey’e teşekkür ederiz.